Noord-Veluwe

Workshop 'In je schik met fruit'.

Aan de Vierhuizenweg 5 te Oldebroek teelt de familie Verbeek al meer dan 20 jaar fruit. Denk hierbij aan verschillende rassen appels, peren, kersen, aardbeien, pruimen e.d.
Op hun bedrijf gaf onze afdeling op 2 mei 2018 de workshop 'In je schik met fruit'.

Om de deelnemers alvast in de stemming te brengen hadden Hanneke en Riekie enkele leuke voorbeelden gemaakt van stukken, die gemaakt zouden kunnen worden, als inspiratie voor een kinderfeestje, cadeau e.d. en daar treft u hieronder eerst enkele foto's van aan.
Maar men kon natuurlijk zijn/haar eigen fantasie de vrije loop laten om ook andere prachtige composities samen te stellen. 


Via de boerderijwinkel, waar we verrast werden door het gevarieerde aanbod van diverse producten, gingen we naar de tuinkamer waar we ontvangen werden. Na een rondleiding in de boomgaard genoten we van een lekker kopje thee-/koffie, fris met een koekje. 

Na het snuffelen in de boerderijwinkel om producten uit te zoeken voor de workshop gingen we aan de slag met het maken van een bloemstuk met fruit of wie dat liever wilde, een cadeaumand-/fruitmand. Alles  met de producten uit de winkel van de familie Verbeek. Men had zelf een ondergrond meegenomen (schaal, mandje, plankje of boomschijf), waar je iets op kunt zetten.

Het (Bloem)Schikken met groenten en fruit was een zeer bijzondere ervaring, wat tot leuke idee├źn leidde. Zie de resultaten op onderstaande foto's.