Noord-Veluwe

Thema's & foto's van de bloemschikcursus voorjaar 2023

Hieronder treft u de thema's en een aantal foto's aan van de bloemschiklessen uit het voorjaar 2023.
De docente was Ilse Kerkmeijer.

Door op de bij de betreffende les getoonde foto te klikken verschijnt er een album met foto's uit die les. 

De lessen werden gegeven in het lokaal van de Goudvink te Epe.


Les 6 februari 2023

De opdracht luidde: Schik een compacte biedermeier met daar omheen een stralenkrans van takjes, grasjes of ander natuurlijk materiaal.
De ondergrond is vrij, het kan op een schaal waar de stralenkrans meteen ook als ondergrond dient of op een vaas/pot met steekschuim.
In het centrum werken we met bloemen en ander leuk plantaardig materiaal zoals: dennenappels, bolmos, kleine bloembolletjes e.d. als het maar rond is.
Deze opdracht zou heel mooi kunnen zijn in wit, grijs en groen. Maar wil je graag in kleur dan mag dat natuurlijk ook!


Les 6 maart 2023

De opdracht was het maken van een Totemvaas

Het voorbeeld op de foto hiernaast spreekt voor zich!
We nemen als ondergrond een hoge smalle vaas en snijden van steekschuim een mooie hoge vorm (daar mag je best creatief in zijn als je dat leuk vindt).

Het steekschuim steek je op met veel kleine materialen, je kunt alles verdelen maar het mag ook in banen lopen. Denk ook aan een afwerking met mooie rankjes er over.


Les 27 maart 2023

Het bloemschikken was dit keer meer een workshop. De docent bracht het materiaal mee, zoals een boomplank e.d. En bij haar (in het winkeltje) kon je de bloemen kopen. Zie foto’s. Het was een leuke opdracht en er is met enthousiasme aan gewerkt.

De opdracht luidde: Puntvaasjes

We maken een groepje van puntvaasjes die we op pinnen zetten. In de vaasjes kun je steekbuisjes gebruiken waar je water in doet. De pinnen kun je op een plaatje hout of metaal boren, ook zijn er ondergrondjes met pinnen te koop.
Houd de bloemen en de bijmaterialen fijntjes en elegant.


Les 1 mei 2023.

De opdracht van de docent luidde: Het boeket wat we vandaag gaan maken wordt compact en zou door kunnen gaan voor een bruidsboeket.
We werken dus de stelen mooi af en we gebruiken allerlei verschillende materialen, je zou er zelfs plantjes of plantenrankjes in kunnen gebruiken.
Ook kun je allerlei materialen op draad zetten en ertussen verwerken.
Hopelijk zijn de bijgevoegde foto’s een goede inspiratie.

Afbeelding met plant, bloem, boeket Automatisch gegenereerde beschrijving     Afbeelding met bloem, plant, boeket, verschillende Automatisch gegenereerde beschrijving     Afbeelding met plant, bloem, boeket, gerangschikt Automatisch gegenereerde beschrijving