Noord-Veluwe

Op 25 en 26 augustus 2022 stond de bus van Kupers reizen klaar om ons mee te nemen op een mooie tweedaagse tuinenreis naar Groningen en Ostfriesland (De).

Er werden 5 prachtige tuinen bezocht en 1 kweker.
We dineerden, overnachtten en ontbeten in een gezellig en comfortabel hotel in het historische stadje Oldenburg.

De foto's zijn gemaakt door Margot Coumans.

Op de eerste dag bezochten we drie tuinen.
Als eerste de Maartjestuin in Eesveen, een gezellige en verrassende tuin rondom een boerderij. Met tuinkamers, een weelderige beplanting in Engelse sfeer met veel bijzondere vaste planten, rozen en Clematissen.

Daarna naar De Houtstek in Blijham, een tuin met een heel natuurlijke uitstraling gelegen rond een 100 jaar oude arbeiderswoning met veel inheemse planten en bostuin en vijver.

Vervolgens was het de beurt aan Das Moorjuwel in Wiesmoor, een romantische tuin met een veelzijdige beplanting. De tuin is vol tuinliefde aangelegd door de eigenaren met hard werken, nieuwe ideeën en leren van fouten.

De tweede dag gingen we eerst naar de Bauerngarten Nordwest waar achter de boerderij een parkachtige tuin ligt. Tuinvrouw Ank Zu Jeddeloh leidde ons rond. 

Even een klein stukje lopen naar de showtuin van de naastgelegen Kwekerij Zu Jeddeloh. Deze tuin is ontworpen door Adrian Bloom en bestaat uit vijf thematuinen.

Daarna naar het Landhof Tausendschön in Apen waar de akkers rondom de boerderij zijn omgetoverd tot tuinkamers die samen één geheel vormen.

Terug in Nederland gingen we langs bij kwekerij Jacobs in Vriescheloo. In de mooie proef- en showtuin konden we daar ons hart ophalen. En in de bus was genoeg ruimte om de in de kwekerij gekochte planten veilig op te bergen.