Noord-Veluwe

Luxe asperges-visrisotto

Heb je zelf asperges gekweekt? Gefeliciteerd!! Best lastig namelijk. 

Zo wordt het een heerlijk en een beetje luxe risotto..

• 500 gram ( groene) asperges, schoongemaakt.

• 1 ui, 2 tenen knoflook en ½ rode paprika gesnipperd.

• 300-400 gram vis (zeebaars of roodbaars)

• cayennepeper, paprikapoeder, zout, bloem en olijfolie

• 1 potje visfond

• 250 gr. risottorijst met een scheut sherry en een beetje saffraan

• 16 garnalen uit de diepvries

Maak de vis schoon, snijd in stukken en doe er de kruiden over. Doe er wat zout over. Haal door de bloem. Wok ze op een niet te hoog vuur in de olie, tot bijna gaar. Bewaar de vis in een oven op 50-60 graden Celcius. Laat de olie in de wok voor straks.

Kook nu de asperges 10 minuten in ruim water. Bewaar het kookvocht.

Doe de visfond in een pannetje. Doe er 400 dl of wat meer asperge vocht bij. Op temperatuur tegen de kook aanhouden.

Terug in de wok gaan nu de ui, knoflook en paprika. In de olie van de vis laten smoren, voeg eventueel wat olie toe. Nu de rijst er bij en deze glazig laten worden. Dan blussen met de sherry en de saffraan er bij en maak er risotto van. Totale kooktijd is 20 minuten.

De garnalen moeten er zo'n 10 minuten voor tijd nog bij. De gekookte asperges (minus 4 voor de garnering) in 3-4 delen gesneden en een flinke hand gesneden basilicum iets later erbij.

Eet smakelijk.