Noord-Veluwe

Schorseneren met (geiten)kaas en amandelen: Keukenmeidenverdriet maar zóó lekker!

Schorseneren zijn lastig schoon te maken en je krijgt er heel vuile handen van. Maar even googlen en je vindt allerlei trucjes om dat te voorkomen. En dan is deze schotel toch lekker.

Ingrediënten:  (voor 2 personen)

400 gr. schorseneren, 200 gr. (geiten)roomkaas, een handje amandelen, 1 eetlepel honing, ½ theelepel tijm.

De Schorseneren onder een stromende kraan schillen met een dunschiller. Leg de geschilde schorseneren meteen in water.
Kook de groenten in 10 à 15 minuten gaar en verwarm de grill voor.
Amandelen fijn hakken.
Schorseneren in een ovenschaal leggen en de roomkaas erop scheppen.
Laat de honing over de kaas druppelen en strooi de amandelen en tijm erover.
Zet de schorsenerenschotel 5 à 10 minuten onder de grill.

Smullen maar.