Noord-Veluwe

Open Tuinen Weekenden 2023

Ook in 2023 werden er tijdens drie weekenden meerdere tuinen opengesteld voor bezoekers. Naast oude vertrouwde tuinen heetten ook eigenaren van nieuwe tuinen u van harte welkom.
Thema dit jaar was “Tuin op de Schop”. Dit thema komt misschien wat drastisch over maar kan door een ieder op eigen wijze worden geïnterpreteerd. Een tuin is nooit af, er zijn altijd hoekjes en perken die we na een aantal jaren toch willen veranderen. Die prachtige oude beuk die nu toch helaas vervangen moet worden, planten die het niet goed doen verplaatsen. Daarnaast zijn er tuineigenaren die beginnen met het aanleggen van een tuin of hun tuin die voorheen vooral betegeld was willen vergroenen. Tuinen die weer in hun oorspronkelijke staat worden teruggebracht. Ook zijn er tuineigenaren die met andere ogen kijken naar hun “vertrouwde” manier van tuinieren, die nieuwe inzichten en inspiratie willen toepassen. Biodiversiteit is essentieel voor een gezond en evenwichtig ecosysteem. Voorbeelden van nieuwe inzichten zijn: het introduceren van meer inheemse planten en struiken, duurzaam en bewust tuinieren zonder gebruik van kunstmatige meststoffen of bestrijdingsmiddelen.
Elk van onze enthousiaste tuineigenaren kon u vertellen over op welke manier zijn/haar tuin op de schop gaat, welke veranderingen worden gedaan, waarom en hoe. Er viel veel van elkaar te leren maar vooral ook veel te genieten in onze Open Tuinen. We zagen uit naar uw komst.
De tuinen waren tussen 10.00 uur en 16.00 uur gratis te bezoeken.

De drie weekenden waren:
(een muisklik op de datum leidt u naar een pagina met info over de in het betreffende weekend opengestelde tuinen)
6 en 7 mei
8 en 9 juli                  
19 en 20 augustus

Klik hier voor een album met foto's van alle tijdens deze drie weekenden opengestelde tuinen.