Noord-Veluwe

Open Tuinen op zaterdag 6 mei 2017

Vier voorjaarstuinen zijn deze dag van 10 uur tot 16.00 uur geopend. Je bent er van harte welkom.

De tuin van Job Dam, Speltakker 38 in Wezep.
Deze tuin (achter het huis) is een kleine besloten tuin, ongeveer 330 m2.
In de tuin is getracht een goede compositie te maken van vaste planten, bollen, eenjarigen, heesters en bomen.
Een intieme veranda, een kleine vijver en een volière maken deel uit van de tuin.
Een klein deel van de tuin is ingericht als rotstuin. Naast het huis bevindt zich een schaduwtuin.
Hoewel niet groot is deze tuin een veelzijdige tuin waar altijd wel wat te zien is.

De tuin van Francis van Duuren, Schoolweg 1 in Heerde.
Dit is 3400 m2 liefhebberstuin in het buitengebied van Heerde. Van formele buxusvakken tot speelweide voor de geitjes. Meerdere vaste planten borders met een aantal Rododendrons en Azalea's. Twee vijvers, een plantenkas, verschillende terrassen en een hoogstam fruitbomenbongerd. Een tuin die je telkens weer op nieuwe plekjes laat uitkomen. In één van de tuinhuisjes is de plek om even uit te rusten met een kopje koffie of thee. Je kunt er ook even een tuintijdschrift lezen of ingeval het onverhoopt regent, schuilen om droog te blijven. Kom genieten.... Zij doen het al!

Tuin Duinhof, Bovenheigraaf 7 in Oldebroek.
Via een lange oprijlaan, bereik je het huis van Gerrit Raven en Marlies van der Veer. Daaromheen liggen vier tuinen, elk met een eigen karakter. De vele bomen zorgen voor contrast tussen licht en schaduw. De bostuin ademt een natuurlijke sfeer. De borders liggen in de halfschaduw, met aangepaste beplanting. Onder twee enorme beuken ligt de mostuin in Japanse sfeer. En voorbij de hoge obelisk ligt de zonnige rotstuin met wel duizend soorten rotsplanten. Verder zijn er drie vijvers en een waterloopje. De tuin is in het voorjaar op z’n mooist!

De tuin van Pieter Nijhoff, Bovenheigraaf 113 in Wezep 
Dit is een oude tuin, waar vader Nijhoff 40 jaar geleden al mee is begonnen. Sinds 2007 woont Pieter weer in het ouderlijk huis met zijn familie en zijn ouders. Samen met zijn vader onderhoudt hij nu de tuin.
Naast het tuinieren heeft Pieter een grote passie voor het kweken van bijzondere (schaduw) planten. Goed verstopt in het bos liggen de tuin en de kwekerij van de familie Nijhoff. Oude bomen zorgen voor een prachtig decor voor deze bostuin. De tuin bestaat uit stukken schaduwtuin, grote borders en een moestuin die deels in gebruik is als moederbedden voor de kwekerij.
In de lente zijn het de vele verwilderde bollen die de tuin kleuren, waarna de vaste planten het langzaam overnemen.