Noord-Veluwe

Open Tuinen op zaterdag 22 juli 2017

Vandaag de derde open tuinen dag van dit jaar. Nog eens 7 tuinen zijn van 10.00 - 16.00 uur geopend.

De tuin van Letty de Graaf aan de Meenseweg 8 in Heerde 
Over haar tuin schrijft Letty: De tuin, mijn lust en mijn leven, wat een voldoening haal ik daar uit. Zowel om er in bezig te zijn als om je hobby te delen met anderen: door bezoek aan andere tuinen of het ontvangen van tuinclubs. Niet te vergeten het bezoek aan kwekers met mooie moerbedden! Gewoon even een nieuwe plantengroep maken als je ongelukkig bent, het helpt voor alles!

De tuin van Tonnie v.d.Kooij in de Stationsstraat 10 in Heerde 
Hier is goed te zien dat je tot op hoge leeftijd met heel veel plezier kunt tuinieren. Met haar ruim 80 jaar doet Tonnie nog heel erg veel zelf in de tuin. Zij stekt en zaait er lustig op los en alle plantjes krijgen weer een plaatsje. Er staan dan ook heel wat minder bekende planten in haar tuin. Het achterste deel van de tuin is pas helemaal opnieuw ingericht door dochter en schoonzoon. Heel anders maar zeker net zo bijzonder!

De Vorst Hof van Roel Vorsthof aan de Spoorlaan 5 in Epe 
De tuin van Roel Vorsthof is ca. 300m2 groot. Aan de voorkant sieren twee grote rode hangbeuken de voortuin en het zwarte huis. Achter is een tuin met een heldere natuurlijke vijver. De tuin is zeer kleurrijk met allerlei bloeiende planten, dit in tegenstelling tot 20 jaar geleden toen het een groene tuin was, met bijna uitsluitend schaduwplanten. Aan de zijkant bevinden zich drie hofjes met respectievelijk gele, witte en rood bruine planten. 

De tuin van Fia Makkink aan de Koeweg 5  in ‘t Harde 
Het erf van het boerderijtje uit 1903 is ingericht zoals gebruikelijk. Rommelig bij de schuren en de deel en met linden en fruitbomen aan de voorzijde. Heel functioneel. Maar dan, bij de achterdeur, verscholen tussen schuur en bakhuus ligt een bloemrijke hof. En achter de beukenhagen, beschut, een kleurrijke moestuin die het gezin het hele jaar door voorziet van een rijk gevulde dis.

Ons Joppe van Gert en Adrie Bredewout aan de Bovendwarsweg 114, Oldebroek 
Ons Joppe is een kijk- en theetuin, aangelegd door twee echte liefhebbers van bijzondere vaste planten. De tuin is 1250 m2 groot met twee vijvers en een groententuintje, borders met vaste planten, met daar tussendoor dahlia’s en salvia’s en diverse soorten grassen en enkele eenjarigen, voor hun grote bloeikracht. Er is een kleine hobbykwekerij en verkoop van brocante.

De tuin van Riet en Evert Dickhof aan de Bongersweg 18, Oldebroek 't Loo. 
Sfeervolle, besloten tuin door de hoge bomen er omheen maar door de oppervlakte (2500 m2) en de opzet maakt het een hele weidse indruk. Een zeer goed onderhouden tuin met mooie ruime borders, een grasseneiland, aparte gedeeltes met heesters en dahlia's plus een kleine moestuin.

De tuin van Aly en Henk van Dronkelaar aan de Koemkolkweg 25, Oosterwolde 
Een ruime ( 2500 m2 ) fraaie landschappelijke tuin in het buitengebied die een mooi contrast vormt met het weidse landschap er omheen. Met gevoel voor groen en ruimte zijn kleurrijke vaste plantenborders ontworpen en werden een vijver en een boomgaard aangelegd. Geniet van rust, ruimte en kleur.