Noord-Veluwe

Open Tuinen op zaterdag 17 juni 2017

Tussen 10 uur en 16.00 uur zijn weer een aantal tuinen voor ons geopend. De tuinen liggen op fietsafstand van elkaar. 

'Ons Erf' van Antoinette Sterken Kanaalweg 75 in Vaassen.
Het oorspronkelijke boerenerf heeft Antoinette veranderd in een tuin met een grote vijver met rondom grassenborders, een koivijver en diverse prachtige tuinkamers.

'De Klêterstroate' van Geeke Kamphuis - Niersenseweg 38 in Niersen (Vaassen) 
Deze tuin van 1700m2 ligt in de bossen van de Kroondomeinen Het Loo, omgeven door hagen. Het is een cottageachtige tuin met borders op kleur, een schaduwtuin, een vijver, een moestuin, een kweektuin en een weitje met fruitbomen.

'De Weteringschans' van Ilse Scheffel Gatherweg 13 in Vaassen 
Deze boerderijtuin ligt in het buitengebied tussen Vaassen en Terwolde, tussen de weilanden met koeien en de maïsvelden. Ongeveer 20 jaar geleden zijn de vorige bewoners begonnen om van een weiland een tuin te maken, en de laatste drie jaar is Ilse Scheffel, met hulp van haar man Werner Veenendaal, dagelijks in de weer om deze prachtige plattelandstuin te behouden en te verfraaien. In de tuin zijn veel rozen, bomen, struiken en vaste planten te bewonderen en op verschillende plekken zijn zitjes gecreëerd om er rustig van te kunnen genieten. Er is een grote vijver vol met kikkers en andere inheemse dieren. Ook is er een weitje met mooie grote Jersey Giant kippen.

Tuin van Barry van der Meulen en Jaap de Zwarte, Hafkamperenkweg 16 in Vaassen 
De tuin is een combinatie van Engels geknipte hagen voor diepte en ruimte met weelderige borders en verrassende hoekjes.