Noord-Veluwe

11 mei: Natuurkoken met Danielle Berghmans en Stekjesactie voor Rode Beer

Danielle is een expert op het gebied van eetbare planten en paddenstoelen. Van jongs af aan was zij daar al mee bezig. Sinds 9 jaar heeft ze haar eigen bedrijf en organiseert ze workshops, excursies, proeverijen en kookevenementen. Haar doel is het om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de nabije natuur door middel van lekker eten met wilde kruiden en paddenstoelen. Aansluitend aan de lezing is een kleine proeverij.

Voor de lezing verzamelen we stekjes en zaaisels. Dit keer worden die niet onder de aanwezigen verdeeld. Maar worden ze op 12 mei verkocht op de speciale verkoopdag van de Rode Beer. Deze stichting wil een vakantiehuis realiseren op de Veluwe voor mensen met een beperking en hun familie/begeleiding. Het huis, in Heerde, is klaar. Met veel sponsoracties van verenigingen en bedrijven √©n met de opbrengst van kringloopwinkel de Rode Beer, is daarvoor het geld bijeen gebracht. Kijk voor meer informatie op deze website.
Nu de tuin nog. Met de opbrengst van de stekjesverkoop willen we daar een bijdrage aan leveren. We hopen dus op heel veel materiaal!