Noord-Veluwe

Avondexcursie donderdag 30 juni 2016

Er is een excursie gepland naar een tweetal tuinen, aan deze en gene zijde van de IJssel.

De eerste tuin is "Ruim Zicht" in Wijhe van Frank en Anneletty Schumacher.
Omgeven door het Overijsselse landschap met zijn oude eiken ligt deze tuin met een bijzondere sfeer. Vanaf de vijver bij de 100 jaar oude boerderij voert een wandeling langs vaak spannende beplanting naar een ruig stuk met gemaaide paden, een wilgenlaantje, met natuurlijk ogende kleuren. Van de eigenaresse, die ook kunstenaar is, zijn op enkele plekken kunstwerken van haar hand te zien.

Na met het Wijhese veer de IJssel weer overgestoken te zijn, gaan we naar de tuinen van "De Roode Hoeve" in Nijbroek van Adri en Liesbeth Keurhorst-Stegeman.
Dit is een fraaie boerderijtuin rondom een eeuwenoude IJsselhoeve in T-vorm. Men wandelt langs veldschuren, in het voorjaar overdekt door een zee van ramblerrozen, langs een grote wilde grassenwei en door heggen omsloten, weelderige bloementuinen op kleur naar de borders aan de voorzijde van het huis.

We hopen op een mooie avondzon met prachtige vergezichten op de IJsselvallei. De kosten voor het tuinbezoek bedragen per tuin, inclusief consumpties, € 4,--.

We verzamelen om 18.30 uur bij het Transferium in Heerde. Vandaar carpoolen we verder. Kosten voor het carpoolen, inclusief pont, graag verrekenen met de chauffeur.