Noord-Veluwe

9 juni 2016: dagreis naar de Oostvaardersplassen en Flevotuinen

Voor deze reis kunt u zich niet meer opgeven. Het maximaal aantal deelnemers is bereikt en er is zelfs al een wachtlijst.

We rijden eerst naar de Oostvaarders plassen, waar we ontvangen worden met koffie en thee. Daarna volgt een interessante rondrit door het gebied met uitleg van de boswachter. Diep in zuidelijk Flevoland schiep de natuur een groot moerasgebied met rietvlaktes, ruige graslanden en waterplassen. Ganzen, lepelaars en aalscholvers wisten de Oostvaardersplassen te vinden, net als reeën, vossen, hazen, vleermuizen en vlinders. Zelfs de zeearend broedt hier sinds een paar jaar weer. Om graslanden tot ontwikkeling te brengen zijn er heckrunderen, konikpaarden en edelherten in het gebied losgelaten. 

De lunch gebruiken we in de Goldhoorn Gardens in Bant. 
Dit is een verrassende Engelse tuin van 4000 m2. De tuin is bijzonder door harmoniërende kleurencombinaties en variatie in bloem- en bladvormen. Voor de liefhebbers is er een rondleiding door eigenaresse Elly Kloosterman. Tuinwinkelen kan in de Life Style winkel.

Daarna brengen we een bezoek aan de tuin van Lipkje Schat, ook in Bant. Sinds1988 zijn hier op een oppervlakte van ca. 3500 m² negen sfeervolle tuinen gerealiseerd. In Juni en Juli barst de zomerbloei los in de kleurrijke weelderige borders. Het is een lust om door de tuin te dwalen.

Kosten voor deze reis zijn: € 65.00 voor leden, € 75.00 voor niet leden.

Vindt u het leuk om na de reis nog een hapje te eten en na te praten? Schrijf u dan in voor het uitgebreide buffet bij Restaurant de Loreley in Epe. Een warm, koud en dessert buffet + 2 drankjes kost € 25.00. Wordt u afgehaald? Uw ‘chauffeur’ is natuurlijk ook welkom bij het buffet. 

We vertrekken vanaf Restaurant de Loreley in Epe. Het is de bedoeling om rond 18.00 uur daar weer terug te zijn. Parkeren kan achter de Loreley.

Klik op nevenstaande foto voor een album met foto's.