12 november 2015: 50-jarig Jubileum Feestavond

Ter gelegenheid van ons jubileum heeft het bestuur van onze afdeling de leden getrakteerd op een fantastische feestavond. Ook de oud-bestuursleden hadden in grote getale gehoor gegeven aan hun uitnodiging voor dit feest.

In de theaterzaal van De Heerd in Heerde werd iedereen ontvangen met een kopje koffie met iets lekkers, dat getooid was met het beeldlogo van de vereniging. Hierna werd men verrast met een indrukwekkende bloemschikshow door bloemstylist FloraFrits.

Frits Hogers produceerde in een uurtje tijd vijf bloemstukken met elk een heel eigen stijl. Onderwijl hield hij de aandacht van het publiek vast met niet alleen uitleg over wat hij precies aan het doen was, maar ook met leuke anekdotes over hemzelf en alles wat met bloemschikken te maken heeft.

Tijdens het officiële gedeelte werd de zaal toegesproken door de directeur van het landelijk bureau van Groei&Bloei, dhr. van Leeuwen, die het bestuur en de afdeling feliciteerde en een cheque overhandigde. Ook het langstdurend lid en alle andere leden met meer dan 25 jaar lidmaatschap werden in de bloemen gezet.

Tijdens een uitgebreide pauze, waarin veel leden en oud-bestuursleden elkaar soms na lange tijd weer ontmoetten, kon men een formulier met een aantal quiz-vragen beantwoorden. Ook werd op een groot digitaal scherm in een presentatie de vitaliteit van de afdeling getoond in de vorm van alle activiteiten, waarmee in de loop van dit jaar het jubileum gevierd wordt. Deze presentatie draaide ook tijdens de ontvangst en het gezellig samenzijn achteraf.

Hierna ging het programma verder met een boeiende lezing over de Oostvaardersplassen, verzorgd door Hans Breeveld, een van de boswachters van Staatsbosbeheer, die in het gebied werkt. Hij schetste aan de hand van prachtige foto’s het werk dat de beheerders en anderen verrichten om dit bijzondere natuurgebied in stand te houden en nog verder te verbeteren. Een gebied waaraan de afdeling in juni met leden (en belangstellende niet-leden) graag een bezoek zal brengen.

Inmiddels waren de antwoorden op de quiz-vragen, die de geschiedenis van de afdeling en de onderwerpen van de sprekers, betroffen, gecontroleerd. Tijdens het gezellig samenzijn, dat hierna volgde werden de prijzen uitgereikt, w.o. een top-bloemstuk van FloraFrits en een tweetal reisjes. Het was een mooie afsluiting van een heel gezellige jubileumviering.

Een klik op het Jubileumlogo rechtsboven op deze pagina brengt u naar een album met foto's van deze avond.