Noord-Veluwe
bekijk online
Heel veel mooie tuinen om te bekijken

Als deze Nieuwsbrief voor u niet gemakkelijk leesbaar is, bekijk hem dan online via de link rechtsboven in deze Nieuwsbrief.


7 en 8 mei: het eerste open tuinen weekend van dit seizoen

Zes tuinen van leden van Groei&Bloei, afdeling Noord-Veluwe zullen op 7 en 8 mei tussen 10.00 uur en 16.00 uur gratis te bezoeken zijn.
Vooral tuinbezitters met voorjaarsbloeiers en schaduwplanten openen dit weekend hun “tuindeuren” voor belangstellenden.
Het zijn tuinen in Oldebroek, Wezep, Hattem, Wapenveld, Veessen en Vaassen. 

Het thema van dit Open Tuinen Weekend is: "Ontspanning in de tuin". 
Veel mensen hebben de afgelopen jaren een lastige tijd gehad en hebben ontdekt dat juist tuinieren rust en afleiding kan geven. De eigenaren van de Open Tuinen willen graag met u delen hoe zij hun tuin als ontspanning ervaren.

De adressen zijn:
De Duinhof van Gerrit Raven en Marlies van der Veer aan de Bovenheigraaf 7, 8096 PJ Oldebroek
Schaduwtuin “Engelandsweg” van Lidy en Jeroen Jansen aan de Engelandsweg 21, 8091 BA Wezep
Park & beeldentuin “De Schoppert” van Anna Kroes aan de Groeneweg 18, 8051 KJ Hattem
Kwekerij Pieters Planten van Pieter Nijhoff aan de Groteweg 17, 8191 JS Wapenveld
De tuin van Ilse Kerkmeijer aan de IJsseldijk 55, 8194 LB Veessen ( Let op: navigatie wijst vaak naar IJsseldijk 55 in Welsum i.p.v. Veessen)
De Thuishaven van Barry van der Meulen en Jaap de Zwarte aan de Hafkamperenkweg 16, 8171 NK Vaassen

Meer informatie over de tuinen die dit weekend open zijn, is te vinden op onze website www.noord-veluwe.groei.nl. En met deze link kom je meteen op de pagina van de Open Tuinen


We gaan op reis. Wie gaat er mee?

Op 25 en 26 augustus staat de bus van Kupers reizen klaar om ons mee te nemen op een mooie tweedaagse tuinenreis naar Groningen en Ostfriesland (De).

Er worden 5 prachtige tuinen bezocht en 1 kweker.
We dineren, overnachten en ontbijten in een gezellig en comfortabel hotel in het historische stadje Oldenburg. De kamers hebben een eigen badkamer en airco.

Op de eerste dag bezoeken we drie tuinen. De Maartjestuin in Eesveen, De Houtstek in Blijham en Das Moorjuwel in Wiesmoor.
De tweede dag gaan we naar het Landhof Tausendschön in Apen en de Spetzer Tuun in Grossefehn. Terug in Nederland gaan we langs bij kwekerij Jacobs in Vriescheloo. In de mooie proef- en showtuin kunnen we daar ons hart ophalen. En in de bus is genoeg ruimte om de in de kwekerij gekochte planten veilig op te bergen.

De prijs van de reis is afhankelijk van het aantal deelnemers. Deze varieert tussen €202,50,- pp en €269,- pp op basis van een twee-persoonskamer. Toeslag 1-persoonskamer is €25,- 
De bijdrage van €50,- pp door de afdeling Noord-Veluwe is hierin al verrekend.
De reis gaat zo goed als zeker door want de minimale deelname van 20 personen is bereikt. Maar zoals meestal bij tuinreizen: hoe meer zielen hoe meer vreugd. Dus ga ook gezellig mee en geniet van al het moois dat de tuinen te bieden hebben.

Alle informatie over deze reis is te vinden op onze website www.noord-veluwe.groei.nl . Met deze link kom je daar meteen terecht. 
Aanmelden, vóór 15 mei, kan liefst via het inschrijfformulier dat daar te vinden is of per e-mail: info@noord-veluwe.groei.nl