4 juli: Tuinreis

Vanaf restaurant de Loreley in Epe vertrekken we om 8 uur richting Duitse grens.
Eerst doen we tuin 'De Haarboershof' in Wierden aan. Dit is een gezellige en verrassende liefhebberstuin van 2000m2. De borders, waarin de planten door elkaar weven, zijn weelderig en deels op kleur. De strakke hagen geven rust aan het geheel. Er zijn leuke hoekjes om te zitten, volières die verweven zijn met de tuin, een verdiept gedeelte met een wateroverloop, een bijenstal waarover veel te vertellen valt, een stukje "Dutch Wave". Kortom er is genoeg om eens te gaan kijken en de sfeer van de Haarboershof te proeven.

Daarna vertrekken we naar Landgoed Singraven, gelegen aan het riviertje de Dinkel. Daar bezoeken we het huis, de tuin en het arboretum en gebruiken we de lunch. Huis Singraven ligt in een lus van de Dinkel. Het is omgeven door een prachtig park, aan het einde van een lange kaarsrechte eikenlaan. De laatste bewoner, W.F.J. Laan vergaarde een unieke kunst-, antiek- en meubelcollectie. Hieruit stelde hij het cultuurhistorisch waardevolle 18e eeuwse interieur van Huis Singraven samen. Rond het Huis liggen tuinen en een park in Engelse landschapsstijl ontworpen door Leonard Springer. De hier traag stromende Dinkel slingert er vredig doorheen. Het park bezit een uitgebreide bloemen- en moestuin met bijenkasten. Buiten het park, aan de overzijde van de Molendijk, bevindt zich een arboretum. Stil, sfeervol en interessant, zeker met de toelichting van een gids.

Natuurlijk mag een kwekerij op onze reis niet ontbreken. We gaan langs bij Coen Jansen. Door zijn lezing op 7 februari weten we precies welke planten we bij hem kunnen aanschaffen.

Om ongeveer 18.00 uur zijn we weer terug bij de Loreley. Daar staat, voor wie die dat wil, een  buffet klaar.

Kosten reis: €60,- voor leden en hun partner; €75,- voor niet-leden
Kosten diner: €25,-

Opgeven tot 23 mei: via onderstaand formulier. LET OP: VOOR ELKE DEELNEMER MOET EEN EIGEN FORMULIER WORDEN INGEVULD.

Eventueel telefonisch bij Els Koek: 0578-627183

4 juli: Tuinreis